Kursus i Rendyrket Blodprøvetagning 15. og 16. november 2019

Kursus i Rendyrket Blodprøvetagning 15. og 16. november 2019

15. og 16. november 2019 kl. 8.30-15.00 i Odense

2 dage fra 8.30 til 15.00 med udfordringer og kyndig undervisning i højt tempo. Fra 8.30 til 9.00 er der morgenmad (kaffe, te, brød, pålæg, ost, juice) – og klokken 9.00 starter undervisningen reelt.

Kurset foregår i Mødecenter Odense på Buchwaldsgade 48 i 5000 Odense C http://www.moedecenter.dk/ hvor der er rig mulighed for parkering. Se herom på http://www.moedecenter.dk/spoergsmaal/#parkeringsplads

Der er frisk isvand i lokalet samt ad libitum kaffe og te under kurset. Frokosten består af frokostbuffet eller frokostanretning typisk bestående af to fiskeanretninger, to kødretter, flere forskellige salater, ostebord samt hjemmebagt brød efter kokkens valg. Incl. 1 vand/øl. Om eftermiddagen serveres MCO’s berømte kagebuffet med flere slags lækker hjemmebag og andet sødt samt frugt, kaffe og te.

Sammen med Bioanalytikerunderviser, Ulla Jane Jensen, der har over 20 års praktisk erfaring fra hospitals-verdenen, skal LabVikars kandidater igennem 2 dages Blodprøvekursus med såvel teori som praksis.

Målgruppen for kurset i blodprøvetagning er alle faggrupper, der har behov for opkvalificering inden for området. Specielt henvender kurset sig til social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, industrilaboranter og forskere.

Ved at deltage i kurset opnår du kompetence til at tage blodprøver – mens en læge skal delegere opgaven, for at du må foretage en blodprøve ude i det civile. Du får naturligvis bevis på at du må tage blodprøver.

 

Der bliver dog også tid til introduktion af diverse tests, som f.eks blodtypetest, kolesteroltest og allergitest.  Nikotintest og narkotest er også at finde i udvalget af tests. Måling af blodtryk, puls, blodsukker etc. hører ligeledes med til den mere “hyggelige” del af kurset.

Vi lægger stor vægt på, at der er et højt fagligt niveau og god læring. Der indgår derfor en god del praktiske øvelser i kurset, hvor du helst skal være indstillet på selv at lægge årer til. Hvis du ikke ønsker det, er der selvfølgelig mulighed for at sige fra.

 

Deltagerne er typisk social- og sundhedsassistenter, sygeplejeelever, sygeplejersker, forskere og industrilaboranter. Vi kommer igennem rigtigt mange emner på kort tid – med særligt fokus på det praktiske. Lige fra gummiarm og til rigtigt levende mennesker.

 

Utensilier, anatomi og fysiologi, blodprøvetagningsteknikker, hygiejne, etik, håndtering af blodprøver, administration, kommunikation (rollespil), sikkerhed mv. er også nogle af de emner vi skal igennem – så det er vigtigt at møde frisk og veludhvilet op når vi går igang.

Mht. betaling får langt de fleste kursister dækket udgiften af deres JobCenter, ved at kurset indskrives i deres JobPlan – men vi har også hørt forskellige steder fra nu, at enkelte fagforeninger støtter. Her kan der dog være krav om at man har  været arbejdsledig i 6 måneder, kke kan få kursusgebyret dækket andre steder fra (f.eks.  JobCenteret) og at fagforeningen anser kurset for værende erhvervsrelevant.

Læs evt. bøgerne ”Blodprøver” fra Gyldendals Bogklubber (Peter Fahny og Troels B. Knudsen) samt bogen ”Blodprøvetagning” Af Astrid-Mette Husøy før du tager på LabVikars berømte kursus i Blodprøvetagning!

Det er dog ikke noget krav med forberedelse til kurset 😉